Advertisement

TNT
Home Transporturi FedEx achiziționează TNT Express

FedEx achiziționează TNT Express

Tranzacție de proporții în industria de curierat și logistică: americanii de la FedEx au achiziționat compania olandeză TNT. Totodată, reprezentanții FedEx promit ca noua fuziune să nu schimbe nimic din relațiile pe care clienții le-au avut până acum cu olandezii.

Fuziunile din industriile auto și de transporturi sunt la ordinea zilei. Pentru a rezista concurenței tot mai dure, companii cu tradiție se aliază, formând adevărați giganți. Astfel, Grupul Nissan-Renault a devenit de curând acționar majoritar Mitsubishi. Fiat-Chrysler este în căutare de aliați care să-i crească vânzările pe piața asiatică și să-i ușureze munca în dezvoltarea tehnologiei de rulare autonomă.

Acum, Fed Ex cumpără cu 4,4 miliarde de euro compania TNT Express, promițând o revoluție în industria transporturilor și logisticii la nivel mondial. Cea mai mare flotă aeriană de curierat se alătură, astfel, celei mai mari rețele terestre europene, formând un grup cu resurse greu de egalat.

TNT

” Această achiziție reprezintă o realizare semnificativă și marchează începutul unei noi ere promițătoare pentru toți cei implicați – clienți și acționari. Suntem mândri să sărbătorim alăturarea acestor două companii emblematice și a celor 400.000 de angajați dedicați, care vor deservi împreună clienții de pe întregul glob”, a declarat Frederick W. Smith, presedinte si CEO al FedEx.

Astfel, noul grup va beneficia de expertizele fiecărei părți, pregătind strategii noi pentru transport la nivel global, adaptate noilor condiții.

”Credem că această achiziție strategică va adăuga semnificativ valoare companiei FedEx în fața acționarilor, clienților și angajaților din întreaga lume, în special în Europa, unde vom deveni un concurent nou și puternic. Echipa TNT vine cu 70 de ani de experiență care, combinată cu ea a companiei FedEx, va transforma aseastă fuziune într-un real succes”, a declarat vice-președintele FedEx, Alan B. Graf.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...