Falimentul Carpatica Asig. FGA nu poate începe plăţile către creditori

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei, de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Carpatica Asig S.A. Decizia din data de 16 februarie 2017 nu este însă una definitivă.
costul fiscal

În acest context, reprezentanţii instituţiei precizează că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului şi doar către păgubiţii care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Până la data de 31 ianuarie 2017, FGA a primit de la potenţialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig un număr de 12.981 cereri de plată, inclusiv cereri de plată pentru dosarele de daună nou deschise de FGA. De asemenea, Fondul a primit, până la aceeaşi dată, 10.569 de cereri pentru deschiderea de dosare de daună.

De la data pronunţării hotărârii deciziei instanţei de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Carpatica Asig, respectiv 16 februarie 2017, începe sa se calculeze termenul limită/maxim, de 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună.

Hotărârea din data de 16 februarie 2017 nu modifică activitatea de primire şi procesare a Cererilor de plată (Anexa 6). Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat de la Carpatica Asig un număr de 27.270 dosare de daună.

Potenţialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig pot depune, atât electronic cât şi fizic, la sediul FGA, cereri de plată (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de daună (Anexa 3). Formularele sunt disponibile şi online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare.

 

Adaugati comentariu