10 noi legături rutiere transfrontaliere cu Ungaria

Autorităţile publice locale din România şi Ungaria au solicitat Poliţiei de Frontieră deschiderea ocazională a unor puncte de trecere a frontierei la graniţa comună.
Beba-Veche

Trecerea frontierei române spre Ungaria se poate face în baza unui document de călătorie valabil: carte de identitate sau paşaport, pentru toate categoriile de transport până la 3,5 tone, fără marfă.

În jud. Bihor se vor deschide sâmbătă, între orele 10-18, punctele de trecere din localităţile Roşiori (-Pocsaj), Voivozi (-Bagamer) şi Cheresig (-Körösnagyharsány).

În jud. Arad vor fi deschise Punctele de trecere a frontierei Nădlac III-Csanadpalota, duminica între orele 8 şi 16; şi sâmbăta Variaşu Mic – Dombegyhaz, Grăniceri – Elek şi Iermata Neagră – Denesmajor.

În jud. Satu Mare vor fi deschise punctele Peleş-Zajta, duminica, 10-18, iar sâmbăta Bercu-Garbolc şi Horea-Omboly.

Cele 10 noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, vor fi monitorizate până în luna iunie, iar, ulterior, în funcţie de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise mai multe zile pe săptămână.

Legătura între localităţile de frontieră din România şi Ungaria au fost realizate prin programul de cooperare transfrontalieră HU-RO 2007-2013.

Adaugati comentariu