EZ-FLEX: viitorul logisticii urbane

Renault EZ-FLEX este un vehicul compact şi manevrabil proiectat să se mişte neîncetat prin oraşe.

Volumul transportului de bunuri de consum creşte annual şi se aşteaptă ca până în 2050 să fie de patru ori mai mare decât în prezent. In acest context, Renault prezintă viziunea proprie a minivanului din anul 2030. Concept car-ul EZ-Flex este complet electric şi autonom.

Amprentă optimă pentru un spaţiu maxim

Lungimea de 3.86m, lăţimea de 1.65m şi înălţimea de 1.88m îi conferă o alură perfectă pentru a intra în parcările mici sau pe străzile înguste. Capacitatea de încărcare de 3m3 este posibilă datorită amenajării compacte a cabinei, spaţiul din dreapta şoferului fiind exploatat la maxim prin rabatarea scaunului.

Raza de bracaj de 4.5m îi permite lui EZ-Flex o manevrabilitate excelentă pe străzi sau în centrul oraşelor.

Totul a fost proiectat în ajutorul şoferului-curier

Accesul la cockpit se face foarte uşor. Pe consola centrală se află un display ce oferă toate informaţiile necesare. Interfaţa este modernă şi uşor de utilizat, putându-se conecta foarte uşor la smartphone. Oferă servicii şi aplicaţii pentru o gamă largă de activităţi.

Puntea de încărcare are o înălţime de 760mm de la sol iar hayonul are o deschidere largă, pe toată lungimea portbagajului. Spaţiul destinat mărfii este adaptabil în funcţie de necesităţile fiecărei firme care va utiliza minivanul EZ-Flex. In acest sens, o duzină de Renault Ez-Flex va fi oferită diverselor companii şi municipalităţi din Europa pe durata a doi ani.

Electric inteligent

Fiind un vehicul complet electric, EZ-Flex poate pătrunde fără restricţii în centrul tuturor oraşelor europene, oferind o autonomie de 100 km, adaptată necesităţilor de livrare urbană.

Renault EZ-Flex este echipat cu senzori care contribuie la o mai bună înţelegere a necesităţilor fiecărui utilizator în parte. Aceşti senzori colectează diferite date precum: geolocaţia, distanţa parcursă, autonomia, folosirea spaţiului de marfă, viteza, nr de opriri. Informaţiile vor fi transferate fie în timp rea, fie de două ori pe zi către centrul Renault. Aceste date vor fi folosite de Renault pentru evoluţia vehiculelor de logistică urbană.

Adaugati comentariu