Europcar a preluat liderul închirierilor auto low-cost

Europcar, prezent şi pe piaţa din România, a preluat rivalul spaniol Goldcar, cea mai mare companie de închirieri auto low-cost din Europa, marcând astfel cea de-a patra tranzacţie a grupului francez din acest an.
europcar

Valoarea achiziţie nu a fost dezvăluită, însă aceasta ar permite companiei Europecar să realizeze reduceri de costuri de aproape 30 de milioane de euro pe an până în 2020.

Prin această achiziţie strategică, Grupul Europcar îşi va creşte expunerea pe trei motoare majore de creştere – regiunea mediteraneeană, segmentul de agrement şi segmentul de costuri reduse.

Între 2008 şi 2016, Goldcar a înregistrat o creştere anuală de 17%, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 240 milioane de euro şi un profit operaţional de 48 de milioane de euro. Compania are o prezenţă puternic pe pieţele din Spania şi Portugalia.

Preluarea urmează să fie finalizată în semestrul II.

După preluarea companiei germane Buchbinder în luna mai, achiziţia Goldcar este încă un alt pas strategic important pentru Grupul Europcar, deoarece ne va permite să devenim un jucător important în segmentul european cu costuri reduse. Această mişcare strategică este în deplină concordanţă cu ambiţia noastră pentru 2020 şi ne încurajează să atingem obiectivele pe care le-am anunţat în octombrie 2016 de a obţine venituri anuale de cel puţin 3 miliarde euro şi o marjă EBITDA ajustată la nivel de grup, de 14% până la sfârşitul anului 2020″, a afirmat preşedintele consiliului director de la Europcar, Caroline Parot.

Tot în 2017, grupul francez şi-a achiziţionat cele două francize din Irlanda şi Danemarca.

 

 

Adaugati comentariu