FGA va administra temporar societatea Euroins

Euroins va fi administrată temporar de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), până la numirea noului Consiliu de Administraţie, aflat în proces de autorizare.Euroins

Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile şi operaţiunile curente desfăşurate de societate, în acest interval.

ASF menţionează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. „Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situaţiei financiare a unei societăţi. Autoritatea respinge orice speculaţie care se poate face în această privinţă în cazul Euroins”, au arătat reprezentanţii instituţiei.

Conform acestora, Euroins îndeplineşte indicatorii de prudenţialitate, atât în ceea ce priveşte cerinţele minime de capital (MCR – Minimum Capital Requirement), cât şi în ceea ce priveşte cerinţele de capital de solvabilitate (SCR – Solvency Capital Requirement).

CITEŞTE ŞI:

Euroins a primit a treia amendă în 6 luni: 500.000 de lei

Consiliul ASF a decis, în data de 12 februarie 2020, sancţionarea societăţii Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei, ca urmare a încălcării unor prevederi ale Legii 132/2017 (RCA).

 

Adaugati comentariu