dosare de daună
Home Administrare flote Asigurări Euroins cere adoptarea de urgență a Legii asigurărilor pentru introducerea preţurilor de referinţă la reparaţii auto

Euroins cere adoptarea de urgență a Legii asigurărilor pentru introducerea preţurilor de referinţă la reparaţii auto

Euroins România cere Parlamentului să pună de urgenţă pe agenda de lucru Legea asigurărilor 132/2017, pentru ca introducerea preţurilor de referinţă pe piaţa reparaţiilor auto să contribuie decisiv la calcularea primelor RCA în limite rezonabile.

„Euroins România cere în mod public Președintelui Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu, și Președintelui interimar al Senatului, dna. Alina Gorghiu, să solicite, prin natura prerogativelor pe care le dețin, următoarele:

  • Ca Parlamentul României sâ pună de urgență pe agenda de lucru Legea asigurărilor 132/2017, pentru corectarea disfuncționalităților și a deficiențelor, care influențează direct viața cetățenilor. Introducerea prețurilor de referință pe piața reparațiilor auto ar contribui decisiv la calcularea primelor RCA în limite rezonabile.
  • Ca membrii Parlamentului României să-şi manifeste sprijinul faţă de stabilitatea industriei asigurărilor şi să creeze cadrul necesar de dialog pentru o adevărată consultare publică, prin care să se aducă îmbunătăţiri legislaţiei asigurărilor, cu sprijinul autorităţii de reglementare.
  • Ca încercarea evidentă a COTAR de a destabiliza piaţa asigurărilor să fie investigată de către Consiliul Concurenţei. Subliniem că diseminarea repetată de minciuni în mass-media şi în spaţiul public afectează reputaţia şi imaginea Euroins Romania, şi aruncă o umbră de îndoială asupra întregii industrii de asigurări şi a autorităţii de reglementare a pieţei. Este inadmisibil faptul că reprezentanţii acestei asociaţii s-au erijat şi continuă să o facă prin diverse metode de manipulare şi autoproclamare într-un apărător al industriei de asigurări fără a veni cu soluţii, ci doar proferând ameninţări împotriva oricărei entităţi pe care ajung să o atace, acţionând complet iresponsabil faţă de nevoile reale ale populaţiei de a primi protecţia unei pieţe de asigurări robuste, mature, funcţionale si la nivel european.
  • Ca instituţiile abilitate să investigheze cauzele reale care au dus la falimentul a trei jucători de pe piaţa asigurărilor din România în ultimii şase ani, pentru a elimina orice suspiciune nefondată şi ireală care planează în momentul acesta asupra celorlalte companii de asigurări, conducând prin alăturare cu rea-credinţă la dezinformarea populaţiei, în încercarea de a decredibiliza compania Euroins România, membră a grupului Eurohold”, arată societatea de asigurări.

Conducerea Euroins România îşi exprimă disponibilitatea pentru orice solicitare venită din partea instituţiei de reglementare şi/sau a altor instituţii abilitate care vizează clarificarea tuturor aspectelor activităţii de asigurare.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar, care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi este listat la Bursele de Valori din Bulgaria şi, respectiv, Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG), care oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 11 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a investit aproximativ 180 mil. euro în operațiunile din România în 2022

Parlamentul European a aprobat reducerea emisiilor de CO2 ale statelor membre cu 40% până în 2030

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...