Advertisement

enel x
Home Miscellanea Business Enel X va instala 3.000 de staţii de încărcare electrice în Europa, inclusiv în România

Enel X va instala 3.000 de staţii de încărcare electrice în Europa, inclusiv în România

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a intrat în parteneriat cu Comisia Europeană şi BEI într-un proiect ce prevede o investiţie de 70,75 milioane euro pentru instalarea a peste 3.000 de staţii de încărcare a maşinilor electrice.

Proiectul, intitulat AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E) va fi finalizat până în 2022, urmând să fie implementat în Italia, Spania şi România, în special de-a lungul a şapte coridoare de reţea transeuropeană de transport (TEN-T), care includ principalele drumuri de legătură dintre nodurile urbane şi de-a lungul unor drumuri principale

Staţiile de încărcare vor deveni parte a reţelei publice de infrastructură de încărcare a Enel X şi vor include modelele Quick (până la 22 kW AC), Fast (până la 50 kW DC fiecare) şi Ultra-Fast (până la 350 kW DC fiecare).

Proiectul este co-finanţat de Agenţia Executivă pentru Inovaţii şi Reţele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), precum şi de Enel X, prin resurse proprii.

”Este foarte clar că viitorul transportului stă în decarbonizarea treptată şi progresivă a sectorului şi atât Comisia Europeană, cu Green Deal, cât şi INEA, prin proiectele pe care le gestionează, ajută la atingerea obiectivului ambiţios de zero emisii în sectorul transporturilor”, a subliniat Dirk Beckers, directorul INEA.

Întreaga reţea va fi accesibilă pentru utilizatorii înregistraţi prin aplicaţia Enel X Juice Pass, precum şi prin intermediul partenerilor de interoperabilitate ai Enel X, în timp ce utilizatorii neînregistraţi vor efectua plăţi ad hoc. Proiectul AMBRA-E îşi propune să reducă timpii de încărcare necesari călătoriilor pe distanţe lungi în Italia, Spania şi România, în vederea consolidării mobilităţii electrice transfrontaliere.

”Prin acest proiect ambiţios, oferim soluţii publice de încărcare complete pentru utilizatorii de vehicule electrice pe unele dintre cele mai importante pieţe europene ale noastre. Sprijinul primit de proiect din partea unor instituţii, precum Comisia Europeană şi BEI, este extrem de important în stadiile timpurii de dezvoltare ale tehnologiei de mobilitate electrică şi este esenţial pentru deschiderea drumului către o reţea pan-europeană interconectată, care să permită adoptarea în masă a vehiculelor electrice”, a declarat Francesco Venturini, şeful Enel X.

Comisia Europeană a selectat proiectul AMBRA-E în 2017 în CEF Blending Call, care combină diferite instrumente de finanţare, cu scopul de a maximiza implicarea şi capitalul în favoarea iniţiativelor de transport curat care minimizează dependenţa de petrol şi atenuează impactul transportului asupra mediului. Proiectul prevede o investiţie totală de 70,75 de milioane de euro, a cărei finanţare include 14,15 milioane de euro dintr-o finanţare acordată de Comisia Europeană prin INEA, care a dat startul instalării de puncte de încărcare standardizate accesibile tuturor utilizatorilor de vehicule electrice, cu scopul de a reduce diferenţa de adoptare a tehnologiei de mobilitate electrică în statele membre ale UE.

În plus, o parte din împrumutul de 115 milioane de euro semnat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în 2018 pentru instalarea a până la 14.000 de puncte de încărcare publice în toată Italia până în 2022 va fi angajată prin intermediul acestui proiect.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului, cu o capacitate de management al consumului de peste 6 GW la nivel mondial, repartizată în America, Europa, Asia şi Oceania.

 

CITEŞTE ŞI:

21 de oferte pentru construcţia Drumului Expres Craiova – Piteşti, tronsoanele 3 şi 4

Cum să-ţi faci o carieră în industria auto. Bosch Blaj pregăteşte tehnicieni specializaţi încă de pe băncile liceului

VW Caddy 5, model 2021 – totul despre noua generație!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Primele prototipuri VAN.EA sunt gata de drum

Mercedes-Benz Vans implementează următoarea etapă a strategiei sale de electrificare cu VAN.EA.

Flotă verdePiaţa auto

Renault deschide comenzile pentru Rafale E-Tech 4×4 de 300 CP

După Rafale E-Tech full hybrid 200 CP, Renault deschide comenzile pentru Rafale...

adevinta
Analize de piațăFlotă verde

Tranziția la mașini electrice și loialitatea clienților. Studiu Adevinta

Un studiu realizat de Adevinta (mobile.de) arată că, odată cu apariția unor...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ofensiva KIA în Europa

Coreenii de la Kia vor demara în 2025 o ofensivă pe piața...