Cu o tradiţie de peste 100 de ani în sistemul de învăţământ dual din Germania, compania Bosch face paşi importanţi şi în pregătirea profesională a tinerilor din România care aleg să-şi construiască o carieră în fabrica sa din Blaj. În parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate, Bosch a început o investiţie pe termen lung în educaţia elevilor pentru a-i familiariza cu tehnologia de ultimă oră şi cu cerinţele unei fabrici moderne.
În acest context, Bosch a găzduit la Blaj un eveniment dedicat popularizării şi promovării programului Şcoala Duală implementat la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”. Aici, în anul şcolar 2019-2020, sunt instruiţi deja 102 elevi în specializările sculer matriţer, electrician şi mecanic.
Pentru anul şcolar 2020-2021, Bosch Blaj este pregătit să continue programul tot cu aproximativ 100 de locuri, elevii beneficiind de:
- bursă suplimentară, similară ca valoare celei acordate de Ministerul Educaţiei pentru elevii de liceu,
- asigurarea transportului şi a echipamentului de lucru pe perioada practicii,
- acces la servicii medicale private,
- rechizite,
- prioritate la angajare, dar şi posibilitatea de a-şi continua studiile în care doresc să obţină diploma de bacalaureat.
Cu ocazia evenimentului de promovare a programului Şcoala Duală, peste 335 de părinţi şi elevi din 11 şcoli din judeţul Alba şi-au manifestat interesul pentru acest sistem de învăţământ, care împleteşte pregătirea teoretică şi au vizitat centrul de dezvoltare din cadrul fabricii Bosch Blaj.
„Fabrica Bosch din Blaj a organizat acest eveniment cu scopul de a le prezenta şi exemplifica părinţilor şi elevilor ce presupune învăţământul profesional, de a le arăta pe viu ce înseamnă cu adevărat educaţia practică”, a explicat Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive.
Special pentru elevii şcolii duale a fost inaugurat în anul 2019, chiar în incinta primei hale de producţie deschisă la Blaj în 2007, un prim atelier mecanic.
Sporirea numărului de specializări oferite în cadrul programului a atras nevoia de alte noi ateliere, motiv pentru care reprezentanţii fabricii Bosch din Blaj au decis realizarea unui nou centru de dezvoltare prevăzut cu ateliere de mecanică, electronică şi pneumatică.
Noul centru a fost amenajat într-un spaţiu extern, localizat în imediata proximitate a unităţii de producţie din Blaj şi este dotat cu toate echipamentele necesare.
Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:
VW Caddy 5, model 2021 – totul despre noua generație!
Flota Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, asigurată Casco de Uniqa
Ce implicaţii va avea Brexit-ul asupra procedurile RCA
Comentați?