Advertisement

staţii de reîncărcare
Home Piaţa auto Flotă verde Enel X România instalează 25 de staţii de reîncărcare în centre comerciale din 12 oraşe

Enel X România instalează 25 de staţii de reîncărcare în centre comerciale din 12 oraşe

Enel X România instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe din România, prin intermediul unui parteneriat cu un investitor imobiliar, a anunțat compania.

Staţiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din Bucureşti, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Buzău, Galaţi, Brăila, Târgu-Jiu şi Satu Mare.

Acestea acoperă o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din sudul, centrul şi vestul ţării. În acest fel, Enel X îşi continuă planurile pentru dezvoltarea reţelei de staţii de reîncărcare în România, încurajând mobilitatea rutieră a clienţilor prin intermediul vehiculelor electrice.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru şoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambiţios anul acesta pentru extinderea lanţului de staţii de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenţi de la est la vest şi ne-am propus să conectăm şi partea nordică a ţării de cea sudică. Acum, prin reţeaua creată de Enel X în România, orice şofer poate traversa ţara de la Timişoara la Constanţa la volanul unui vehicul electric, fără emoţii”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

„Una dintre direcţiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizează susţinerea economiei verzi din România şi din celelalte 8 ţări în care deţinem centre comerciale. Prin intermediul acestui proiect, ne consolidăm poziţia în domeniul sustenabilităţii şi, împreună cu Enel X, reuşim să punem pe harta mobilităţii sustenabile cele mai importante oraşe din România. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziţia clienţilor locuri de parcare special amenajate pentru accesul la staţiile de încărcare a maşinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât şi supraterane”, a menţionat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Parteneriatul dintre Enel X şi NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 staţii JuicePump şi a altor 14 de tip JuicePole, fiecare dintre cele 25 permiţând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice. Cu aceste unităţi, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X România în toată ţara depăşeşte 120.

Staţiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Enel X instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de maşini electrice, precum şi în spaţiile publice puse la dispoziţie de municipalităţi interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice.

 

CITEȘTE ȘI:

City Insurance va fi vândută unei companii din Olanda, I3CP

În mediul privat, 1.200.000 de persoane primesc salariul minim. Cât de mare este sărăcia prin muncă

Pasarela Popeşti Vest, dintre Sectorul 4 și Popeşti-Leordeni, a fost dată în folosință

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...