Advertisement

Home Transporturi eMag a devenit acţionar majoritar la Sameday Courier

eMag a devenit acţionar majoritar la Sameday Courier

Retailerul online eMAG a devenit acţionar majoritar al Sameday Courier, cu o participaţie de 80%. Restul de 20% din acţiuni sunt deţinute de directorul general al companiei de curierat.

Sameday Courier, brand operat de Delivery Solutions, este singurul operator de curierat din România specializat în livrările în aceeaşi zi, atât în ţară, cât şi în străinătate, în condiţii speciale de transport în regim non-stop sau la ore prestabilite şi în livrări personalizate, în funcţie de nevoile fiecărui client.

Compania de curierat a anunţat că, prin această tranzacţie, Sameday îşi va continua evoluţia ca brand independent şi va continua dezvoltarea de servicii premium de curierat precum livrarea în două ore în mai multe oraşe din ţară, livrarea şi preluarea produselor în intervale orare, livrarea şi instalarea produselor voluminoase, livrarea seara şi în week-end.

În urma tranzacţiei, Lucian Baltaru, director general al Sameday Courier, deţine 20% din acţiuni, iar eMAG – 80%, Octavian Bădescu vânzând pachetul deţinut în companie.

„Vom investi în tehnologie şi echipă pentru a aduce cât mai repede aceste servicii pe piaţă. De asemenea, vom continua dezvoltarea parteneriatului strategic cu firmele de curierat din piaţă, în contextul în care numărul de comenzi creşte în ritm accelerat, cu peste 50% de la an la an”, a declarat directorul general al eMAG, Iulian Stanciu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în luna aprilie, anunţul prin care Octavian Bădescu şi-a exprimat intenţia privind iniţierea procedurii retragerii acţionarilor societăţii Delivery Solutions (SDAY), la preţul de 10 lei/acţiune, astfel că acţiunile companiei au fost suspendate de la tranzacţionarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 4,6% în primele 5 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...