Centura Capitalei va fi finalizată complet la profil de autostradă în 2020-2021

Pe noua Centură a Capitalei construită la profil de autostradă se va putea circula de la un capăt peste aproximativ 3-4 ani, adică în 2020 - 2021.Centura de sud

Potrivit directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă., după implementarea obiectivelor aferente Centurii Capitalei, modul de distribuire a traficului va fi modificat, astfel încât traficul se va decongestiona.

Obiectivele aferente Centurii Capitalei care trebuie finalizate sunt:

  • Centura Sud Bucureşti la profil de autostradă, cu o lungime de 52 km – documentaţia a fost transmisă la ANAP, valoarea proiectului fiind de 2,5 miliarde de lei;
  • Pasajele asociate Centurii Sud – Domneşti, Berceni, Popeşti, Mogoşoaia – licitaţiile publicate în SEAP;
  • Porţiunea dintre DN2 – A2, în partea de nord a Capitalei – licitaţia a fost publicată în SEAP, termenul de deschiderea ofertelor fiind luna iunie 2017.

„Eu cred că pentru Ringul 2, ţinând cont că totuşi vorbim de un profil de autostradă, undeva la peste 100 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, estimez undeva că la finele anului 2020-2021 vom avea finalizat, în funcţie de cum vor evolua şi procedurile de achiziţie. Poate acest proiect va beneficia şi de o procedură simplificată”, a conchis şeful CNAIR.

 

Adaugati comentariu