Eliberarea duplicatului cărţii de identitate a vehiculului, simplificată

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede că, pentru emiterea de către Registrul Auto Român a unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, nu mai este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial.buzău

Pentru acest proiect Camera Deputaţilor este for decizional, iniţiativa fiind adoptată deja de Senat

Proiectul de lege este destinat modificării Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea comercializarii, inmatricularii sau inregistrarii acestora in Romania.

Astfel, RAR poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului, în cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate ori în situatia in care fostul proprietar refuza sa o predea noului detinator. Pentru aceasta, nu mai este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial, partea a treia.

Procedura de eliberare a duplicatului cărţii de identitate a vehiculului, precum şi documentele necesare, se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministrul Transporturilor va actualiza Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2132/2005.

Cererea pentru emiterea duplicatului va fi transmisa Registrului Auto Roman (RAR).

Legea va fi trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis şi va intra în vigoare la 60 de zile de la data
publicării în Monitorul Oficial.

 

 

Adaugati comentariu