Elba pregăteşte investiţii pentru atingerea standardelor Renault şi VW

Compania Elba din Timişoara, unul dintre cei mai importanţi producători de corpuri de iluminat din ţară, a încheiat un acord de finanţare cu EximBank, în valoare totală de 5,9 milioane de euro, pentru dezvoltării activităţii.elba

Finanţarea EximBank este destinată derulării unor investiţii necesare pentru adaptarea portofoliului de produse la cele mai noi solicitări ale principalilor parteneri din industria auto, respectiv Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Grupul Volkswagen.

“Ne bucurăm că, prin facilităţile acordate, putem susţine trendul de evoluţie pozitivă atât pe piaţa internă, cât şi pe cea internaţională a unuia dintre cele mai puternice branduri româneşti, cu o istorie de aproape 100 de ani, contribuind astfel la continuarea tradiţiei. Faptul că avem în portofoliu companii din elita business-ului românesc, aşa cum este şi Elba, reprezintă expresia angajamentului nostru ferm de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri local şi a capacităţii noastre de a construi o relaţie solidă de tip win-win cu toate firmele de pe piaţă. Capitalul românesc are forţa de a crea companii care să concureze multinaţionale cu tradiţie, iar EximBank poate propune soluţii financiare competitive celor aflate în căutarea unor soluţii de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Segmentul principal de activitate al Elba este reprezentat de iluminatul din industria auto, dar portofoliul companiei include şi produse cu tehnologie LED de ultimă generaţie pentru iluminat industrial, stradal, ANTIEX sau office.

În prezent, compania este furnizor principal pentru Automobile Dacia, cu care colaborează de peste 50 de ani, dar şi pentru alte uzine ale grupului Renault din Europa şi de pe alte continente. Pentru grupul VW, societatea timişoreană livrează componente celor două divizii – Skoda (cu care colaborează de peste 8 ani) şi Volkswagen, cu care a început recent colaborarea pentru furnizarea de corpuri de iluminat.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Piaţa RCA a urcat cu 5% în primele 9 luni

3.000 de elevi învaţă regulile rutiere prin programul MobileKids de la Daimler

CNAIR cere 3,75 mld. lei pentru repararea şi întreţinerea a peste 2.500 km

 

 

Adaugati comentariu