Echipa din Timişoara, parte integrată a activităţilor Continental de dezvoltare a conducerii automate

Compania tehnologică Continental şi NVIDIA au anunţat, la începutul lunii februarie, dezvoltarea comună a inteligenţei artificiale (IA) pentru autovehicule autonome. Introducerea pe piaţă pentru funcţii de nivel 3 este planificată pentru 2021. Echipa Continental din Timişoara va face parte din proiect.Parteneriatul permite dezvoltarea de sisteme de calculatoare IA care cuprind de la funcţii automatizate de nivel 2 până la funcţii autonome complete de nivel 5, în cazul cărora autovehiculul nu are nici volan, nici pedale.

Companiile au căzut de acord să formeze echipe specifice de dezvoltare, care să lucreze în strânsă colaborare şi să dezvolte soluţii pentru autovehicule autonome pe baza platformei NVIDIA DRIVE. Această platformă cuprinde NVIDIA DRIVE Xavier™, cel mai performant SoC (System-on-Chip) din lume, precum şi sistemul de operare NVIDIA DRIVE OS şi DRIVE seturi de software AV (AV = Autonomous Vehicle, autovehicul autonom). Soluţia de sistem pentru autovehicule autonome va utiliza experienţa Continental în domeniul ingineriei de sistem şi software pentru sisteme de siguranţă cu nivel ASIL D – cel mai înalt nivel de evaluare – şi va integra o serie de tehnologii cu senzori, precum radar, cameră şi LIDAR 3D de înaltă rezoluţie de la Continental.

Echipa din Timişoara este o parte integrată a activităţilor Continental de dezvoltare a conducerii automate. Printre activităţile desfăşurate aici, cea mai mare parte o constituie dezvoltarea de algoritmi de modelare a mediului înconjurător, ce sunt apoi folosiţi pentru conducerea automată. Odată cu începerea colaborării cu NVIDIA,
echipa trebuie să intregreze şi să adapteze modulele software, având la bază reţele neuronale şi hardware bazate pe platforma NVIDIA DRIVE AI, având ca dată planificată de introducere pe piaţă anul 2021 pentru nivelul 3 de automatizare.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpert.ro

Adaugati comentariu