Fonduri UE pentru DX Constanţa-Tulcea şi Brăila-Tulcea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a depus Aplicaţia de Finanţare din fonduri europene pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate şi Proiectelor Tehnic de Execuţie pentru drumurile expres (DX) Constanţa-Tulcea şi Brăila-Tulcea.
marile companii

Finanţarea nerambursabilă este alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1 – Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T Globală.

În cazul drumului expres Constanţa – Tulcea, valoarea totală a proiectului este de 30.7 milioane de lei, din care 85% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 22,1mil. lei, 15% contribuţia proprie – 4,7 mil. lei, restul de 3.5mil. lei reprezentând cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

În cazul drumului expres Brăila-Tulcea (Cataloi), valoarea totală a proiectului este de 22,87 mil. lei, din care 85% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 16,4 mil. lei, 15% contribuţia proprie – 2,9 mil. lei, restul de 3,5 mil. lei reprezentând cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Durata proiecteleor este de 27 de luni.

Adaugati comentariu