Două parcări subterane în zona Sala Palatului din Capitală

Primăria Capitalei va construi două parcări subterane în zona Sala Palatului, cu peste 1.000 de locuri în total, fiecare pe trei nivele, iar la suprafaţă va amenaja zone de recreere pentru public.
sala palatului

Potrivit Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cele două proiecte sunt:

1. Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (nord).

Zona de intervenţie este delimitată la nord de str. Ştirbei Vodă, la est de str. Ion Câmpineanu, la sud de Sala Palatului şi la vest de Curtea Palatului Regal. Zona include şi spaţiul public situat între faţada principală a Sălii Palatului şi str. Ion Câmpineanu. Parcajul subteran va fi realizat pe trei nivele (552 locuri auto şi 82 locuri moto), iar amenajările pietonale vor oferi publicului un spaţiu de întâlnire şi socializare, prevede raportul de specialitate.

2. Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (sud).

Zona de intervenţie este delimitată la nord de Sala Palatului şi de clădirea Palatului Regal, la vest de str. Ion Câmpineanu, la sud de frontul construit-bloc Humanitas şi la est de Calea Victoriei. Parcajul subteran va fi realizat pe trei nivele (523 locuri auto şi 32 locuri moto), iar construirea acestuia va elibera spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor parcate, redând pietonilor întreaga esplanadă şi creând o zonă de recreere, prevede raportul de specialitate.

Pentru realizarea celor două obiective de investiţii, consilierii municipali au adoptat două proiecte care prevăd schimbarea destinaţiei spaţiului verde pe care se execută lucrările aferente şi modificarea corespunzătoare a Registrului Spaţiilor Verzi. De asemenea, aparatul de specialitate al primarului general va lua măsurile pentru pregătirea documentaţiilor necesare declanşării procedurii de expropriere.

 

Adaugati comentariu