Advertisement

Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhund LSR
Home Piaţa auto Autoturisme Drag race: Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhound LSR

Drag race: Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhound LSR

Distanțare socială: când întâlnirile nu mai sunt permise, ”ne tragem” virtual la liniuțe. Așa s-a întâmplat cu cei trei grei din cursa de azi: Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhound, ultimul fiind deținătorul recordului de viteză terestră.

O astfel de întrecere n-ați mai văzut. Și, cinstit vorbind, când petrolheads visează frumos noaptea, ăsta e genul de vis umed. Una dintre cele mai rapide mașini cu drept de circulație pe șosea își încordează mușchii și se ia în piept cu doi rivali din alte lumi.

Bugatti Chiron este un bipost împins de un motor cu 16 cilindri în W, care  dezvoltă 1.500 CP și 1.600 Nm. Cele două tone ale hyper-sportivei ajung la 100 km/h în 2,4 s și nu se opresc din accelerare decât când ating 420 km/h.

Ce flotă de supercaruri avea poliția din Dubai în 2014!

Cât despre monoposturile de Formula 1, au fost cazuri când acestea au atins 100 km/h în 1,6 secunde, dar de cele mai multe ori, acest prag a fost atins în puțin peste 2 secunde. Dar și mai impresionantă este capacitatea de a accelera până la 300 km/h în mai puțin de 10 s! Sigur, marele atu al unui monopost F1 este stabilitatea pe viraje, dar în cursa de azi aceasta nu-l ajută deloc.

Și iată-ne ajunși și la monstruosul Bloodhound care, în cea mai recentă cursă, a fost ”luat de radar” cu 904 km/h. Mai are de lucru până la recordul de viteză terestră, de 1.278 km/h, dar mai e și timp, din moment ce abia se află în faza de testare.

Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhund LSR

Vehiculul britanic este propulsat de un motor cu reacție Rolls-Royce EuroJet EJ200 și cântărește 6,4 tone, deci pornește mai greu, dar, odată pus în mișcare, nimic nu-i mai stă în față. 18 secunde îi sunt necesare pentru a-și ajunge concurenții, într-un punct în care monopostul de Formula 1 și-a atins viteza maximă, iar Bugatti Chironcontinua să accelereze, având încă 90 km/h până la viteza maximă.

Pentru a înțelege nivelul performanțelor de care sunt capabili cei trei ”grei”, li s-a alăturat și un automobil standard, care atinge 100 km/h în 9 secunde.

Așadar, Bugatti Chiron vs Formula 1 vs Bloodhound LSR!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...