Advertisement
dpd
Home Transporturi DPD: Românii trimit tot mai multe colete în străinătate

DPD: Românii trimit tot mai multe colete în străinătate

Românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele şapte luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, a anunţat DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat expres şi coletărie de pe piaţa locală.

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia şi Marea Britanie, ţări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara ţării.

În ceea ce priveşte volumul coletelor primite de către români din străinătate, ponderea lor a crescut cu 24%. Datele companiei arată că mare parte dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie şi Polonia, ţări care au generat peste 80% din totalul importurilor în primele şapte luni ale anului.

În topul judeţelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara ţării se află Bucureşti, urmat de Timişoara, Sibiu, Arad şi Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate.

Clasamentul judeţelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de Bucureşti şi Timişoara, urmate de Braşov, Cluj şi Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate.

Coletele primite de români din Europa cântăresc în medie 7,6 kg şi reprezintă bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care călătoresc cu companii low cost.

lucian-aldescu„Observăm o creştere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în ţările europene mai ales produse româneşti şi multe bagaje. De asemenea, aceştia primesc acasă, în ţară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creştere a volumului de expedieri cross border, susţinută de studenţii români internaţionali, Black Friday şi sărbătorile de iarnă”, declară Lucian Aldescu, director general al DPD România.

Pentru a veni in ajutorul romanilor care folosesc servicii de curierat internationale, DPD România a lansat o oferta specială de preţuri pentru trimiterile în zece ţări din Uniunea Europeană, disponibile prin serviciul DPD Classic International. Ţările care beneficiază de tarife promoţionale sunt: Austria, Germania, Italia, Belgia, Cehia, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Spania şi Polonia. Această oferta vine în completarea serviciilor lansate de DPD România in prima parte a anului: DPD Express Regional prin care timpul de livrare este redus la 24-48h pentru Bulgaria, 48h pentru Ungaria, 48-72h pentru Grecia ţi DPD Classic Polonia (4 zile).

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Cu o echipă de peste 1.200 de angajaţi şi francizori şi având acces la o reţea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual peste 9 milioane de colete.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...