Două secţiuni din autostrada Sibiu–Piteşti, 560 mil. euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a trimis în SEAP documentaţia pentru secţiunile 1 şi 5 din autostrada Sibiu – Piteşti.Lărgirea Centurii București

Contractele pentru cele două secţiuni au o valoare totală de aproximativ 560 milioane euro fără TVA.

Pentru Secţiunea 1 cu o valoare de aproximativ 165 milioane euro fără TVA, proiectarea va dura 12 luni, iar execuţia lucrărilor 36 de luni.

Pentru Secţiunea 5 valoarea este de aproximativ 395 milioaneeuro fără TVA, durata proiectării este de 12 luni, iar perioada de execuţie, 48 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru ambele secţiuni este de aproximativ 3 luni.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 va fi cuprins între km 0+000 şi km 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii va traversa la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.

Secţiunea 5, va fi cuprinsă între km 92+600 şi km 122+950, traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş până la actuala centura a Municipiului Piteşti. Traseul acestei secţiuni este amplasat în judeţul Argeş şi are o lungime de 30.35 km.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a coridorului 4 Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

 

 

Adaugati comentariu