Doi şoferi băuţi din Ceptura, la volanul aceluiaşi vehicul

În noaptea de miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi, au observat, pe raza oraşului, o autoutilitară care se deplasa sinuos către localitatea Ceptura.
Autostrada A2

Oamenii legii au depăşit vehiculului, cu intenţia de a-l opri, moment în care l-au „fotografiat” şi pe conducătorul auto al utilitarei.
Dar supriză! După ce vehiculul s-a oprit, poliţiştii au observat că la volanul se afla alt şofer.
În urma verificărilor, aceştia au stabilit faptul că, cei doi bărbaţi, ambii din comuna Ceptura, la vederea echipajului de poliţie, şi-au schimbat locurile între ei.
Mai mult, cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.
Conducătorul auto aflat iniţial la volanul vehiculului, în vârstă de 30 de ani, a emanat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul respirat. Din verificări, a mai rezultat şi faptul că, acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
În cazul celui de-al doilea conducător, în vârstă de 25 de ani, cel care a vrut să-l „salveze” pe colegul băut, etilotestul a indicat o alcoolemie şi mai mare, de 0,54 mg/l. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, pe numele tânărului, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie mai mare de 0,80mg/l alcool în sânge, fiindu-i reţinut permis de conducere până la finalizarea cercetărilor.
CITEŞTE ŞI:

Adaugati comentariu