Advertisement

Home Administrare flote Gadgets și High-Tech DKV Box Europe. Companion de cursă lungă

DKV Box Europe. Companion de cursă lungă

Cum ar fi ca toate taxele de drum, de poduri şi de tunel să poată fi plătite folosind acelaşi dispozitiv? Utopic, aţi putea spune, însă ţin să vă contrazic: DKV împreună cu alţi doi parteneri au dezvoltat un aparat de bord care va realiza înregistrarea şi calculul taxelor de drum ale celor mai importante ţări din Europa.

Duse sunt vremurile în care plata taxelor de drum crea bătăi de cap, pierdere de timp şi muncă birocratică! T-Systems International GmbH, Daimler AG şi DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG au înfiinţat un joint venture, numit sugestiv Toll4Europe, cu scopul dezvoltării unui dispozitiv care vă scapă de toate aceste probleme.

Zis şi făcut: DKV Box Europe este cât se poate de real şi este echipat cu tehnologie hybrid, de aceea poate înregistra şi calcula atât taxele bazate pe sistemul DSRC, cât şi pe cele în sistem GNSS. Desigur, mai există câteva aparate pe piaţă care au scopuri similare, însă cele mai multe nu sunt compatibile cu sistemele de taxare ale diferitelor ţări. Nu este cazul dispozitivului DKV Box Europe, care îndeplineşte cele mai recente criterii ale tuturor statelor UE.

Iar veştile bune nu s-au terminat: aparatul dezvoltat special pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone, poate fi conectat simplu, ”plug and play”, chiar de către utilizator, permiţând ulterior mutarea de pe un autovehicul pe altul. Fără timp pierdut prin ateliere specializate, fără costuri suplimentare pentru instalare, fără modificări. Flexibilitatea remarcabilă a acestor dispozitive permite, deci, păstrarea acestora inclusiv în cazul înnoirii flotei de autovehicule.

Utilizarea este la fel de simplă precum montajul, pentru că înregistrarea taxei şi activarea pentru o anumită ţară se realizează folosind portalul online DKV.

Introducerea pe piaţă a aparatului este planificată pentru 2018, iar aria iniţialăde acoperire include ţări precum Belgia, Germania, Franţa, Austria şi Polonia. Încel mai scurt timp, vor fi conectate şi Italia, Portugalia, Spania şi Ungaria, urmând ca, pe termen mediu, să poată fi achitate taxele de drum, de tunel şi de pod de pe întregul continent.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2017)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Angel Eyes
Gadgets și High-Tech

Angel Eyes vs. faruri standard pe BMW E46: Avantaje și dezavantaje

BMW E46, un model apreciat atât de entuziaștii auto, cât și de...

Inteligența Artificială
Gadgets și High-Tech

Cum va transforma Inteligența Artificială industria auto

Inteligența Artificială (AI) schimbă lumea. Aceasta include și industria auto, potrivit consultanților...

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

Continental
Gadgets și High-Tech

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de...