Autostrada Ploieşti-Braşov, discutată cu Banca Mondială

La Banca Mondială, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a discutat cu vicepreşedintele instituţiei, Cyril Muller, despre proiectele mari de infrastructură, inclusiv autostrada Ploieşti – Braşov.
Banca Mondială

Discuţiile au vizat celor mai eficiente soluţii pentru depăşirea obstacolelor întâmpinate în implementarea proiectelor susţinute din împrumuturile incluse în portofoliul actual.

În acest context, Banca Mondială şi-a declarat sprijinul, urmând să demareze deja prima misiune tehnică începând cu data de 30 octombrie 2017.

“Obiectivele de dezvoltare urmărite în cadrul proiectelor actuale sunt în continuare prioritare, inclusiv prin prisma impactului acestora asupra îndeplinirii obiectivelor Programului de Guvernare. În privinţa noilor proiecte, avem în vedere clarificarea ariilor de interes/obiectivelor care pot beneficia de asistenţă tehnică şi/sau financiară a Băncii, plecând de la priorităţile prezentate de Guvernul României”, a afirmat oficialul român.

Ministrul Finanţelor Publice a participat în perioada 11 – 16 octombrie 2017, la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, la Washington D.C., SUA, eveniment la care România participă din anul 1972.

 

 

Adaugati comentariu