Din 2016, controlul la un contribuabil mare va dura maxim şase luni

Actiunea de control la un contribuabil mare nu mai poate dura, de la 1 ianuarie 2016, mai mult de şase luni, în timp ce la un contribuabil mijlociu termenul maxim este de trei luni, iar la un contribuabil mic - de o lună şi jumătate.
Fondul de garantare a asiguraților

Potrivit noului Cod Fiscal şi noului Cod de procedura fiscală, ce vor fi aplicate de la începutul anului viitor, controlul nu se poate extinde mai mult decât dublul perioadei iniţiale.

ANAF poate solicita o suspendare a acţiunii de control pe termen de cel mult şase luni de zile, iar ca urmare controlul la un contribuabil mare nu va mai dura – de la initiere pâna la finalizare – decât cel mult un an. Ca urmare, echipele de control ar urma să fie mai eficiente, iar contribuabilul va fi degrevat de prezenţa inspectorilor, putându-se concentra pe activitatea sa”, a explicat Angela Rosca, managing partner Tax House.

Potrivit acesteia, unele firme cu restanţe la bugetul de stat vor putea beneficia, în perioada următoare, de anumite facilităţi fiscale, si chiar de anulare a unor penalităţi de întârziere.

„Există o serie de noi prevederi legale, care ne asteapta din 2016 (…). De exemplu, unele firme cu restante la bugetul de stat vor putea beneficia, în perioada următoare, de anumite facilitati fiscale, şi chiar de anulare a unor penalităţi de întârziere”, a adăugat Angela Rosca.

 

 

Adaugati comentariu