Advertisement

p3-bucuresti
Home Miscellanea Financiar Dezvoltatorul P3 Logistic Parks, preluat de fondul GIC pentru 2,4 miliarde euro

Dezvoltatorul P3 Logistic Parks, preluat de fondul GIC pentru 2,4 miliarde euro

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori şi administratori de active logistice la nivel pan-european, a anunţat astăzi că GIC, fondul suveran al statului Singapore, a semnat un acord definitiv pentru achiziţionarea P3 de la TPG Real Estate şi partenerul său Ivanhoé Cambridge.

Valoarea acordului se ridică la 2,4 miliarde de euro si reprezintă cea mai mare tranzacţie de real estate din acest an din Europa. Tranzacţia face obiectul aprobărilor organismelor de reglementare şi se aşteaptă să fie încheiată până la sfârşitul anului 2016.

TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge au achiziţionat P3 în 2013. Grupul s-a dezvoltat de atunci într-una dintre cele mai mari platforme pan-europene integrate de logistică, cu un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătraţi. În ultimii trei ani P3 a finalizat o serie de achiziţii pe pieţe europene cheie, crescându-şi cu mai mult de două ori portofoliul de proprietăţi, care acum include 163 de depozite de cea mai bună calitate plasate în 62 de locaţii în 9 ţări. În aceeaşi perioadă P3 şi-a mărit de trei ori portofoliul de clienţi, confirmând cererea puternică şi în creştere pentru spaţii logistice premium.

P3 a încheiat de curând procesul unei refinanţări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro cu un grup de instituţii financiare internaţionale de prestigiu, asigurând afacerii o mai mare flexibilitate în vederea susţinerii strategiei sale de dezvoltare.

Cu ajutorul noului său acţionar, P3 este bine poziţionat pentru a intra într-o nouă fază de dezvoltare având un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătraţi de spaţii logistice. În prezent sunt în fază de construcţie 11 şantiere cu un total de 300.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi care sunt programate pentru a fi livrate până la finalul acestui an.

P3 este un bun exemplu al strategiei noastre investiţionale bazate pe dezvoltarea de platforme şi suntem foarte mândri de ceea ce am realizat împreună. În timpul colaborării noastre afacerea a trecut printr-o perioadă de schimbări semnificative, ajungând în topul platformelor logistice complet integrate din Europa. P3 a crescut ca suprafaţă deţinută mai mult de două ori, consolidându-şi serviciile de dezvoltare şi management de proprietăţi. Suntem siguri că P3 va continua să crească şi sub acţionariatul GIC”, a afirmat Anand Tejani, Partener la TPG Real Estate.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Salariul de bază minim brut
Financiar

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 3.700 lei lunar

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe...

sportive
Financiar

Strategii ce s-au dovedit eficiente la pariurile sportive

Dacă vrei să ai succes la pariuri sportive, atunci trebuie să ai...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,8% în primul trimestru din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,8% în primul trimestru...

BMW
Financiar

BMW Group a înregistrat o scădere a marjei operaționale pe segmentul auto la 8,8%, în primul trimestru

La fel ca Stellantis, Ford și principalele mărci occidentale, cu excepția Renault,...