Advertisement

RCA
Home Administrare flote Asigurări Despăgubirile plătite pe RCA au crescut cu 26% în T1 2021

Despăgubirile plătite pe RCA au crescut cu 26% în T1 2021

Despăgubirile plătite de companiile de asigurare în baza poliţelor RCA au urcat cu peste 26% în primul trimestru din 2021, conform informaţiilor făcute publice de către ASF, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare (UNSAR).

Astfel, valoarea totală a despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA a depăşit un miliard de lei în T1 2021.

Organizaţia menţionează că dauna medie plătită de asigurători în baza poliţelor RCA în ultimii 5 ani se află în continuă creştere: în comparaţie cu anul 2016, dauna medie RCA a fost cu 27,5% mai mare, evoluând de la 7.061 lei la 9.005 lei în 2020, în timp ce prima medie RCA achitată de şoferi s-a redus cu aproape 23% în aceeaşi perioadă.

„Cel mai important însă, din păcate, conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, ţara noastră se situează pe primul loc în privinţa numărului de victime din accidentele rutiere în ultimii doi ani, cu 96 victime la un milion de locuitori în anul 2019, respectiv 85 victime la un milion de locuitori, faţă de media UE de 42 victime la un milion în anul 2020. Aceste cifre se reflectă şi în percepţia românilor în ceea ce priveşte riscurile, în condiţiile în care 49% dintre şoferi consideră că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6 p.p. mai mult faţă de 2019, potrivit celui mai recent Barometru UNSAR – IRES din 2020”, arată UNSAR.

Faţă de aceste cifre recent publicate de Comisia Europeană, organizaţia consideră foarte importantă creşterea interesului şi a implicării în dezvoltarea de programe de îmbunătăţire a siguranţei rutiere în România a cât mai multor actori.

UNSAR precizează că realizează anual propriul demers de siguranţă rutieră: Campania #ATENTinTRAFIC. Mesajul acesteia este susţinut de o serie de parteneri instituţionali reuniţi într-o platformă comună de educaţie şi prevenţie rutieră iniţiată de industria de asigurări.

„Reiterăm faptul că industria de asigurări susţine introducerea unui preţ de referinţă pentru reparaţiile auto, cu titlu informativ. Acest instrument nu este o co-plată şi nu ar impune o plafonare pentru tarifele aferente reparaţiilor auto, aşa cum incorect afirmă o organizaţie patronală care reprezintă interesele unei părţi a patronilor de firme de transport rutier, fără competenţe în domeniul serviciilor financiare”, precizează UNSAR.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental va furniza un computer cu putere de calcul ridicată în sectorul vehiculelor comerciale

Ministerul Economiei anulează Măsura 3. Va fi relansată de Ministerul Fondurilor Europene

AFM a publicat lista ultimelor dosare acceptate în programele Rabla 2020

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...