Despăgubirile plătite de Fondul de Protecţie al Victimelor Străzii au depăşit 30 mil. lei în 2014

Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) a despăgubit, anul trecut, 693 de persoane pentru vătămări corporale sau decese cauzate de accidente produse de autovehicule fără RCA sau neidentificate.
despagubirile-platite-fondul-protectie-al-victimelor-strazii-floteauto

Numărul acestora este în creştere cu 116 faţă de anul anterior. Fondul a acordat şi daune materiale pentru 377 de persoane, un număr de asemenea în crestere comparativ cu 2013. Suma totală acordată sub formă de despăgubiri a depăşit 30 de milioane de lei, 90% mergând către vătămari corporale sau decese.

despagubirile-platite-fondul-protectie-al-victimelor-strazii-floteauto
FPVS a despăgubit, anul trecut, aproape 700 de persoane

La sfârşitul anului 2014, membrii FPVS au decis majorarea contributiei la fond, începând cu data de 1 ianuarie 2015, de la 1% la 2% din primele brute încasate pe segmentul RCA, măsura urmând să intre în vigoare după primirea avizului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

FPVS a fost înfiinţat în februarie 2006 şi este constituit în baza contribuţiilor companiilor autorizate să practice asigurarea de răspundere civilă auto (RCA).

Fondul acordă despăgubiri persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neidentificate sau care nu aveau o asigurarea RCA.

 

 

Adaugati comentariu