Deschiderile de noi conturi bancare vor fi raportate zilnic la ANAF

Începând din 2016, orice cont deschis nou la o bancă din România va fi raportat în aceeaşi zi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Prevederea este cuprinsă în noul Cod de Procedura Fiscală şi se aplică atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. De asemenea, la cerere, se vor raporta şi operaţiunile derulate prin conturi.
amânarea ratelor

Potrivit legii, bancile vor fi obligate să trimită zilnic catre ANAF lista persoanelor care închiriază casete de valori, precum şi încetarea contractului de închiriere.

deschiderile-de-noi-conturi-bancare-vor-fi-raportate-zilnic-la-anaf-floteautoÎn prezent, aceste date, cu privire la deschiderea de conturi bancare se raportau de două ori pe lună, iar cele referitoare la închirierea de casete de valori, doar la cerere.

Mai mult, potrivit noului act normativ, persoanele fizice şi juridice şi orice alte entităţi care au obligaţia transmiterii de informatii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălarii Banilor, vor transmite aceste date, concomitent şi pe acelaşi format şi către ANAF.

Pe de altă parte, cazinourile, notarii, avocaţii şi agenţii imobiliari au scăpat de această obligaţie, deşi iniţial şi aceste categorii erau vizate de obligativitatea de a raporta zilnic, la Fisc, anumite tranzacţii.

 

Adaugati comentariu