Advertisement
podul peste brațul Borcea
Home Infrastructură De joi se deschide integral circulația pe podul peste brațul Borcea

De joi se deschide integral circulația pe podul peste brațul Borcea

Joi, 6 iulie 2023, începând cu ora 09:00, se ridică restricțiile instituite pe Autostrada A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, taxa de peaj la Fetești rămâne însă suspendată până la finalizarea tuturor operațiunilor administrative necesare reinstituii acesteia.

Compania de Drumuri a mai explicat că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste braţul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022, iar experţii responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator au solicitat încă o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi şi a betonului de pantă. ”Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experţii au luat decizia de a spori cantităţile de beton structural necesare a fi înlocuite. Având în vedere şi faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate, cât şi cele suplimentare stabilite de experţi în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii şi demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intervenţia şi deschiderea circulaţiei mai devreme era practic nulă”, a explicat CNAIR motivul pentru care lucrările de reabilitare au ajuns până în timpul sezonului estival.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după finalizarea sezonului estival, se vor mai introduce restricții de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări de mult mai mică anvergura, în vederea finalizării reabilitării și realizării recepției.

Lucrările de reparații structurale realizate la podurile dunărene Borcea și Cernavodă vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție.

”Reiterăm scuzele pentru disconfortul creat utilizatorilor autostrăzii A2 în ultimele 4 weekend-uri și vă asigurăm că acest tip de intervenții structurale la ambele poduri au fost de o importanță majoră fiind absolut necesare”, a mai transmis CNAIR.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Best Electric Car in Romania. Prim contact NISSAN ARIYA

BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 7% pe an

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

drumul expres Oradea - Arad
Infrastructură

Drumul expres Oradea – Arad a primit Acordul de mediu, ultimul pas înainte de lansarea în licitație

La sediul Ministerului mediului, în prezența ministrului Mircea Fechet, a fost semnat Acordul...

Măgurele Expres
Infrastructură

Proiectul ”Orbital București”. Începe proiectarea Drumului Radial DR 10 Măgurele Expres

Asocierea DP Consult – Explan a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru elaborarea...

3 benzi
Infrastructură

Lărgirea la 3 benzi a unor sectoare din autostrăzile A1, A2 şi A3. Oferte pentru proiectare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte...

autostrada Timișoara - Moravița A9
Infrastructură

Finanțare europeană pentru proiectarea și execuția Autostrăzii A9 Timișoara – Moravița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus cererea de...