De astăzi, polița RCA poate fi prezentată și în format electronic

De joi, 10 septembrie 2020, șoferii pot face dovada deținerii poliței RCA și în format electronic, nu numai în format tipărit. Modificările aduse Normei ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România au fost publicate în Monitorul Oficial pe 7 septembrie și au intrat astăzi in vigoare.
rca

Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • litera a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Totodată, în cadrul aceluiași articol, a fost introdusă litera c) care stipulează faptul că dovada pentru asigurarea RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract valabil la data interogării.

 

CITEȘTE ȘI:

Control rutier. Aproape 200 sancţiuni contravenţionale în numai 3 ore

Parteneriat între OMV Petrom şi Enel X pentru instalarea stațiilor de reîncărcare rapidă

Brașov va fi primul mare oraș cu transportul în comun 100% electric

 

 

 

Adaugati comentariu