Daimler, amendată cu 870 mil. euro. Nereguli privind emisiile la 684.000 de maşini

Gigantul auto german Daimler a declarat marţi că nu va contesta un ordin al procurorilor din Stuttgart de a plăti o amendă de 870 de milioane de euro în cazul a peste sute de mii de vehicule diesel care au încălcat regulile privind emisiile, a anunţat constructorul auto.
mercedes

Potrivit procurorilor din Stuttgart, amenda se referă la aproximativ 684.000 de vehicule la care au fost semnalate emisii excesive de către autoritatea federală de transport, KBA.

Anchetatorii „au identificat o încălcare a atribuţiilor de supervizare în divizia Daimler care se ocupă de certificarea vehiculelor începând cu 2008”. Aceştia au precizat că amenda nu are impact asupra investigaţiilor în derulare legate de manipularea emisiilor motoarelor diesel.

Recent, Ministerul Transporturilor din Germania a cerut Daimler să recheme în service încă 60.000 de maşini Mercedes-Benz fabricate în perioada 2012 – 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile să reducă emisiile în cadrul testelor de laborator. De asemenea, autorităţile de la Berlin au anunţat că vor extinde investigaţia şi la alte modele.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.

 

Citiţi Articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Cum se înlătură riscul de acvaplanare pe drumurile umede

Beneficiile utilizării unui vehicul utilitar în leasing operaţional

A apărut FLOTE AUTO, septembrie 2019

 

Adaugati comentariu