Dacia Duster Connected by Orange

Orange îmbogăţeşte reţeta de succes Duster cu un ingredient, până nu de mult, tabu în gama Dacia: internet la bord, cu funcţie hot-spot Wi-Fi inclusă.
Dacia Duster

Dacia reînvie tradiţia parteneriatelor de succes cu Orange odată cu ediţia specială Duster Connected by Orange, o variantă a SUVului argeşean dezvoltată alături deoperatorul francez de telefonie mobilă. Subiectul unei colaborări similare a fost şi prima generaţie Sandero, în toamna lui 2010.

dacia-duster-orange-floteauto
Foto Bogdan Paraschiv

Cei care se aşteaptă ca seria limitatăsă aducă modificări radicale de design, vor fi totuşi nevoiţi să îşi recalibreze aşteptările. Noua variantă a lui Dacia Duster pune accentul pe tehnologie şi nu pe stil, nuanţa exterioară exclusivă Vert Altai şi jantele din aliaj de 16 inch cu finisare specială Noir Diamante fiind singurele diferenţe de natură optică.

Vedeta absolută este funcţia Wi-Fi on-board cu trafic de date inclus, prin prisma căreia Duster intră, în premieră, în clubul restrâns al modelelor ce oferă acces la internet pentru pasagerii săi.

dacia-duster-orange-floteauto
Mini router-ul Wi-Fi Huawei de la Orange oferă acces la internet pentru până la 10 dispozitive diferite.

Hotspot-ul Wi-Fi Huawei furnizat de Orange este acompaniat de un abonament pe 24 de luni (cu titlu gratuit pentru client), limitat la 12 GB trafic lunar.

Conexiunea funcţionează impecabil. Viteza de navigare este foarte bună, iar accesarea reţelei de pe telefonul personal Samsung Galaxy S5 s-a realizat fără niciun fel de sincope. La Hotspot-ul Orange pot fi conectate până la 10 dispozitive simultan, ceea ce înseamnă că fiecare dintre cei cinci pasageri ar putea naviga pe câte două gagdet-uri distincte în paralel, fără a depăşi capacitatea constructivă a dispozitivului.

Interiorul nu aduce niciun fel de modificări în materie de layout sau ergonomie comparativ cu un Duster clasic, marea noutate fiind camera pentru marşarier.

Paleta de motorizări este ceva mai restrânsă decât cea disponibilă pentru gama convenţională Duster. Ediţia specială Connected by Orange poate fi comandată de la 15.400 euro cu TVA exclusiv în variantele 1.6 16V de 114 CP şi 1.5 dCi, sub capota modelului testat regăsindu-se arhicunoscutul diesel de 1,5 litri, în declinarea sa de 109 CP, putere arhisuficientă pentru traficul de zi cu zi.

VERDICT

dacia-duster-orange-floteautoDacia Duster intră în era vitezei. Orange democratizează accesul la informaţie şi ajută constructorul de la Mioveni să ofere o dotare regăsită doar la modelele mai scumpe, din clasa premium: accesul la internet.

 

 

Adaugati comentariu