Cum știu dacă mașina folosită pe care vreau să o cumpăr este în regulă? Cum verificăm istoricul ei?

raport-vin-masina-second-hand

Piața auto din România este deosebit de dinamică, în ciuda unei infrastructuri rutiere deficitare. Avem doar bucăți de autostradă, puține centuri ocolitoare în jurul marilor orașe, iar drumurile expres sunt ca și inexistente. În ciuda acestei realități, românilor le place să conducă, indiferent de puterea de cumpărare pe care o au. Tocmai de aceea, piața mașinilor folosite este foarte dezvoltată la noi. Printre întrebările care ne frământă când ne gândim să cumpărăm o mașină second hand se numără următoarele, enunțate în titlu: Cum știu dacă mașina folosită pe care vreau să o cumpăr este în regulă? Cum verificăm istoricul ei?

 

Din fericire, există soluții la îndemână pentru a investiga trecutul autovehiculului pe care am pus ochii. Nu ne putem baza întotdeauna pe buna credință a vânzătorului, chiar dacă în general nu sunt probleme. Nu ne dorim să fim excepția, să fim cumpărătorul păcălit și apoi să băgăm o groază de bani în mașina de ocazie cumpărată. Pentru a verifica istoricul mașinii aveți nevoie de un raport VIN (vehicle information number, în limba engleză), un document cu informații complexe, generat foarte ușor online, pe baza seriei de șasiu a vehicului, de pe site-ul www.verificareavin.ro

 

Istoricul autovehiculului este deosebit de util ca să evitați cumpărarea unui automobil furat, ce a fost implicat în accidente sau ce a fost inundat. Veți ști câți proprietari a avut mașina, care au fost aceștia și când au fost făcute inspecțiile tehnice. Raportul oferă date cu privire la inspecții tehnice, reparații, kilometraj (începând cu anul 2014). Folosindu-l te ferești de autovehiculele ce au fost implicate în accidente, au avut motorul reparat sau kilometrajul dat înapoi.

 

Raportul VIN include marca, modelul, anul de fabricație, tipul și capacitatea motorului, tipul șasiului, numărul de uși, numărul de locuri, coduri de dotări, culoarea originală a caroseriei și tapițerie. În raportul seriei de șasiu auto vei primi fotografiile mașinii pe care dorești să o cumperi. Acest lucru îți va permite să evaluezi dacă aceasta se ridică cu adevărat la așteptările tale. Vei afla de câte ori au fost publicate fotografiile (de ex. în anunțurile de vânzare).

Cumpără informat și condu mult mai liniștit noua ta mașină… folosită. Costul unui raport VIN este o nimica toată raportat la banii pe care îi vei da pe vehicul și îți va permite să faci achiziția în cunoștință de cauză.

Adaugati comentariu