Cum se plăteşte taxa de drum în Bulgaria

Autorităţile de frontieră bulgare au anunţat că, din data de 1 februarie 2017, au intrat în vigoare noile modificări ale legii circulaţiei pe drumurile publice din Bulgaria, prevederi care schimbă modul de plată al taxei pentru drumuri.
giurgiu-ruse

Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria îşi pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale din Bulgaria.

Ghişeele de plată a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autorităţile bulgare au mai anunţat că plata taxei de drum se poate efectua doar cu card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu card bancar.

Până în momentul de faţă, pe sensul de intrare în ţară, Agenţia Vamală Bulgară a înfiinţat pentru plata taxei de drumuri următoarele unităţi:

* P.T.F. Vidin/Calafat – o unitate;

* P.T.F. Ruse/Giurgiu – două unităţi;

* P.T.F. Silistra/Ostrov – o unitate;

* P.T.F. Kardam/Negru Vodă – o unitate;

* P.T.F. Duran Kulak/Vama Veche – o unitate.

Adaugati comentariu