Cum scade consumul de combustibil cu soluţia WebEye

Administratorul flotei Mistio Impex: „Am obţinut economii de 2 l/100 km/camion prin utilizarea soluţiei WebEye”.Pentru compania Mistio Impex, care face transport intern şi internaţional cu cele 40 de camioane ale sale, achiziţionarea soluţiei telematice de la WebEye a însemnat economii de aproximativ 2 litri/100 km/camion, iar banii rezultaţi sunt investiţi în modernizarea flotei.

„Am decis să apelăm la WebEye în 2016 şi rezultatele sunt cât se poate de reale. Am aflat care erau sursele pierderilor în companie şi ce anume nu mergea, aşa că am putut pune degetul pe rană şi am luat măsurile necesare pentru îndreptarea situaţiei. Pentru noi este o performanţă extraordinară să faci economii de 2 litri/100km/camion”, a spus Mihnea-Viorel Ciocoiu, administratorul companiei.

Mistio Impex a ales pachetul WebEye MAX, care include, printre altele: monitorizarea combustibilului consumat de motorul principal, monitorizarea combustibilului consumat de Siroco (motorul auxiliar), funcţia eTahograf, care include eControl – monitorizarea în timp real a orelor de condus ale şoferilor şi eDownload – descărcarea de la distanţă a cardurilor şi a tahografului, precum şi soluţia Driving Style de monitorizare şi evaluare a stilului de condus.

„Astăzi, cu ajutorul sondelor litrometrice putem vizualiza în timp real alimentările şi eventualele scăderi nejustificate ale combustibilului din rezervor. De asemenea, eDownload ne scuteşte de drumuri inutile, în sensul că acum putem descărca datele tahografului şi de la mii de kilometri distanţă, respectând reglementările, fără să mai fie nevoie ca şoferul respectiv să se deplaseze la firmă pentru a face acest lucru. Foarte utilă este şi funcţia eControl, cu ajutorul căreia ştim exact câte ore a condus fiecare şofer, când trebuie să ia pauză, primim alerte atunci când se iau amenzi şi în general ne ajută să respectăm Regulamentul european E561. Totodată, astăzi ştim cum şofează fiecare angajat, cât de bine exploatează maşina şi putem interveni dacă sunt probleme, cu ajutorul soluţiei DrivingStyle. Toate acestea ne ajută să ne organizăm mai bine activitatea, să eliminăm timpii morţi, să exploatăm cât mai eficient fiecare camion”, a mai spus Mihnea-Viorel Ciocoiu.

Acesta consideră că investiţia în sistemele telematice este esenţială astăzi, în condiţiile unei competiţii acerbe în domeniul transporturilor. „Am obţinut o economie de combustibil semnificativă  – 2l/100km, am eliminat posibilele întârzieri la încărcări /descărcări având acces în timp real la programul de condus al soferilor şi am extins timpul de exploatare a anvelopelor, discurilor şi plăcuţelor de frână precum şi a altor componente. Toate aceste înseamnă costuri mai mici de exploatare a flotei”, a mai spus administratorul.

„Clientul nostru, firma Mistio, a ştiut de la bun început ce îşi doreşte, principala problemă fiind consumul de combustibil nejustificat de mare. Aveau şi întârzieri la descărcări/ încărcări pentru că nu aveau acces la timpii de condus ai şoferilor, deci nu puteau gestiona corect activitatea flotei.”, a spus Levente Gall, director general WebEye pentru Europa Centrală şi de Est.

„Din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare a fost etalonarea şi calibrarea reală a tuturor rezervoarelor de combustibil, ceea ce a presupus golirea fiecărui rezervor de combustibil şi umplerea lui din 10 în 10 litri pentru a determina capacitatea reală a rezervorului. Am obţinut astfel calibrarea sondelor litrometrice, pentru a avea o marjă de eroare cât mai mică”, a adăugat Daniel Costin, directorul adjunct vânzări WebEye România.

Daniel Costin, WebEye şi Mihnea-Viorel Ciocoiu, Mistio Impex

WebEye a pus la dispoziţia clientului un consultant care îi ajută să „traducă”  informaţiile livrate de sistem pentru a lua, în continuare, măsurile care se impun pentru optimizarea activităţii flotei.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2018)

 

Adaugati comentariu