Cresc alocaţiile pentru copii. Află de când

Alocaţia pentru copii a fost majorată la 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, respectiv la 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.
alocațiile

Totodată, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi.

Măsura urmează să se aplice începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a legii bugetului.

”Guvernul îşi doreşte ca alocaţiile pentru copii să fie majorate cât mai rapid şi suntem pregătiţi pentru a fi majorate de la 1 martie, însă, în actul normativ a fost făcută precizarea expresă a faptului că actul normativ intră în vigoare începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a legii bugetului de stat pentru anul 2019″, a afirmat purtătorul de cuvândt al Guvernului, Nelu Barbu.

Vineri, 15 februarie, plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019. S-au înregistrat 275 de voturi „pentru”, 122 – „împotrivă” şi două abţineri.

 

Adaugati comentariu