Advertisement

protest-transportatori-floteauto
Home Administrare flote Asigurări COTAR s-a retras de la protestul transportatorilor

COTAR s-a retras de la protestul transportatorilor

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi-a suspendat acţiunea de protest din Piaţa Victoriei, considerând că obiectivele stabilite în cadrul consiliului director au fost îndeplinite.

Reprezentanţii Confederaţiei consideră că mitingul este ultima formă de protest, iar COTAR a obţinut tot ceea ce a propus prin dialog. „Astăzi asistăm la deturnarea mişcării patronale pentru că Guvernul României a dat curs la toate cererile transportatorilor”, afirmă reprezentanţii COTAR.

„În data de 14 septembrie 2016, organizaţiile patronale din transporturi au ajuns la un acord cu Guvernul României, pe tema crizei RCA, având în vedere adoptarea a doua elemente absolut necesare stabilizării preţului RCA: OUG privind asigurarea de răspundere civila a autovehiculelor (RCA), act normativ care cuprinde pentru prima data un nou mod de calcul al poliţei RCA, respectiv, construcţia preţului RCA în funcţie de ‘tariful de referinţă’ calculat semestrial de către ASF; adoptarea de către Guvernul României a măsurii de îngheţare a preţului poliţelor RCA, după calculele tarifelor de referinţă pe diferite clase de autovehicule, în funcţie de riscuri omogene, ce vor fi transmise de către ASF, în perioada imediat următoare”, arată reprezentanţii COTAR.

Cu toate acestea, preşedintele Confederaţiei, Vasile Ştefănescu, susţine că Parlamentul României trebuie să înceapă de urgenţă procedurile de destituire ale şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, considerat principalul vinovat al crizei RCA.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

coplată
Asigurări

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

Atât Directiva europeană (UE) 2021/2118 privind asigurările auto obligatorii, cât și Codul...

Șoferii români
Asigurări

Șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina. Sondaj

Majoritatea covârșitoare a șoferilor români consideră util să primească o listă cu...

șoferi
Asigurări

8 din 10 șoferi vor să știe cât a fost valoarea despăgubirii achitate

8 din 10 șoferi (81%) și-ar dori ca, în cazul în care...

ajutor de stat
Asigurări

FGA a făcut plăți de 1,86 mld. lei pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins

Fondul de Garanatare a Asiguraților (FGA) a instrumentat un număr de 193.067...