Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în şedinţa din data de 30 august 2017, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obţinute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF.
restituirea taxelor auto


Decizia vine în sprijinul dezvoltării şi reaşezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piaţă”, a explicat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

Cota va fi redusă de la 0,2% la 0,1% din venituri, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2017.

„Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piaţa de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susţinere şi de consolidare a pieţei asigurărilor şi de creare a premiselor de creştere a gradului de satisfacţie a asiguraţilor, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere”, a afirmat vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări.

Modificarea Regulamentului 16/2014 va fi publicată în Monitorul Oficial.

Brokerii de asigurare activi pe piaţa românească au intermediat în anul 2016 prime brute de 6,2 miliarde lei şi au încasat venituri totale de peste un miliard de lei, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).

În 2016 au fost active pe piaţa locală 327 de firme de brokeraj, iar gradul de intermediere s-a situat la 66,14%.

 

 

Adaugati comentariu