Cornel Coca Constantinescu, numit vicepreşedinte al ASF

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, în şedinţa de astăzi, hotărârea prin care Cornel Coca Constantinescu a fost numit în funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară – membru executiv, coordonator al Sectorului Asigurări-Reasigurări din cadrul ASF.Anterior, Cornel Coca Constantinescu a primit, cu unanimitate de voturi, avizul favorabil pentru această funcţie din partea membrilor comisiilor pentru buget şi comisiilor economice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Cornel Coca Constantinescu, Prim-vicepreşedinte al ASF, are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul pieţelor financiare. A ocupat, printre altele, poziţiile de Vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (2011 – 2013), Preşedinte şi Director general al MKB Romexterra Leasing (2003 – 2011), Vicepreşedinte (2004) şi de membru al Consiliului de Administraţie al Romexterra Bank (2004 – 2006).

Este Doctor în ştiinţe economice, specialitatea Finanţe, iar din anul 2010 este profesor asociat în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Adaugati comentariu