Controale masive în 6 județe privind siguranța traficului

Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Hunedoara și Sibiu, cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului.
siguranța traficului

Săptămâna trecută, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 380 de autovehicule. Potrivit RAR, 190 de autovehicule prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 37 de autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”. În plus, 10,54% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat.

”Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate menținerea stării tehnice corespunzătoare a autovehiculelor, motiv pentru care vă recomandăm să nu ignorați eventualele defecțiuni ale acestora și să vă adresați unui service auto pentru a vă păstra autovehiculul în parametri de siguranță”, au transmis reprezentanții instituției.

Talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate. Demersul este posibil la orice reprezentanță a Registrului Auto Român.

 

CITEȘTE ȘI:

Registrul Auto Român face primii pași către leasing operațional

De la 1 iunie, Marea Britanie intră în Zona roșie, din cauza noii tulpini de coronavirus

 

Adaugati comentariu