Controale în Capitală. Peste 240 de taximetrişti au fost amendaţi

Agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au ridicat în ultimele două luni 25 de autorizaţii de taxi şi au amendat 244 de taximetrişti, în urma unei acţiuni derulate de inspectorii Primăriei Capitalei şi cei de la Serviciul Investigare Criminalitate Economică din cadrul Poliţiei Capitalei.
taxi

Controalele, care s-au desfăşurat mai ales în zona Centrului Istoric al Capitalei şi în staţiile de taximetre din faţa magazinului Unirea şi de la Gara de Nord, au vizat atât verificarea documentelor necesare desfăşurării activităţii de taxi, cât şi modul în care conducătorii auto prestează servicii de taximetrie.

Cele mai multe nereguli constatate de către agenţii P.L.M.B. au fost refuzul cursei, solicitarea altor sume de bani decât cele afişate pe aparatul de taxat, neeliberarea bonului fiscal la sfârşitul cursei, lipsa afişării tarifului, comportament violent – atât fizic cât şi verbal – faţă de clienţi, dar şi lipsa echipamentelor radio şi a aparatelor de taxat.

Pentru toate aceste abateri de la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, agenţii P.L.M.B au sancţionat contravenţional 244 de conducători auto, valoarea amenzilor fiind de 183.617 lei. Totodată, au fost luate şi măsuri complementare de reţinere a 25 de autorizaţii de taxi, a unui certificat profesional de taxi iar în cazul a zece autovehicule a fost suspendat dreptul de circulaţie.

Adaugati comentariu