Contract semnat pentru construcția podului nou de la Cosmești, peste Siret
Cosmești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, marți, cu Asocierea SA&PE Construct – Technostrade, contractul pentru proiectarea și execuția Podului nou de la Cosmești, peste Siret, pe DN 24 km.

Contractul, în valoare de 146,9 milioane de lei, fără TVA, include și realizarea unei variante de drum nou, în lungime de 5,6 km.

Potrivit CNAIR, durata de execuție este de 24 luni, care include 5 luni perioada de proiectare și 19 luni perioada de execuție a lucrărilor, calculată de la data obținerii autorizației de construire. Conform ofertei antreprenorului, perioada de garanție este de 120 luni.

Contractul pentru construcția podului de la Cosmești este finanțat din fonduri externe nerambursabile.

”Achiziția are ca scop realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată, pe un traseu diferit decât cel actual. Obiectivul general al proiectului este realizarea unui sector de drum care să asigure circulația rutieră în condiții de siguranță și confort, la exigenţele actuale ale unui drum naţional european”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Actualul pod peste râul Siret la Cosmești (jud. Galați) a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești, în lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou, partea carosabilă a celui existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 60% dintre companiile din Europa de Est consideră că afacerile au revenit la nivelul anterior pandemiei

Achiziția Ford România de către Ford Otosan Olanda, cea mai mare tranzacție din trim. I. Raport EY

 

 

Adaugati comentariu