Advertisement

Continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental și AWS colaborează pentru conectarea automobilelor la cloud

Continental și AWS colaborează pentru conectarea automobilelor la cloud

Continental și Amazon Web Services (AWS) vor lucra împreună în cadrul unui parteneriat, iar obiectivul colaborării pe termen lung cu AWS, care servește ca furnizor de cloud, este de a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) – o platformă modulară de hardware și software care conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual care oferă numeroase opțiuni de a dezvolta, furniza și oferi mentenanță de software de sistem. Acest lucru va permite conducătorilor auto să integreze funcțiile pe care le doresc în viitor pe toată durata de viață a vehiculului lor, descărcând rapid și ușor actualizările de software.

Cu această platformă, Continental își consolidează rolul de lider în dezvoltarea de arhitecturi și software de ultimă generație pentru vehicule. Aceasta va oferi viitorilor producători de mașini și partenerilor un mediu de dezvoltare pentru arhitectura vehiculelor bazată pe software pe care o pot utiliza pentru a implementa soluții software, senzori și big data într-un inteval de timp mult mai scurt comparativ cu timpul de dezvoltare necesar anterior. Ca urmare, software-ul vehiculului poate fi dezvoltat și testat mai eficient și mai sigur și lansat direct pe vehicule. Pentru a aduce pe piață platforma Continental CAEdge, peste 1.000 de dezvoltatori ai companiei vor exploata întregul potențial oferit de cele mai noi tehnologii, susținut de sprijinul AWS. Platforma CAEdge este deja testată în cadrul dezvoltării de serie a unui producător de automobile și va fi disponibilă altor clienți începând cu finalul anului 2021.

„Software-ul este vârful de lance al inovației în vehicule”, explică Dirk Abendroth, Chief Technology Officer (CTO) din cadrul Continental Automotive. „Cu platforma noastră CAEdge stabilim în industria auto o nouă abordare a dezvoltării de arhitecturi și software pentru vehicule. Am găsit un colaborator puternic în AWS care să ne ajute să îndeplinim această sarcină și vom continua să ne extindem rolul de lider în domeniul de software pentru vehicule”, continuă Abendroth.

O echipă de dezvoltare avansată din centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Continental din Timișoara este implicată în acest proiect. Echipa din Romania a fost implicată activ în proiectul CAEdge încă de la lansarea lui. Activitățile sunt legate de definirea și implementarea noii architecturi High Performance Computing (HPC) în vehicule și prelucrarea datelor folosind technici de machine learning în cloud.

În cadrul primului proiect, datele privind camerele și radarele unei flote de vehicule vor fi importate în platforma CAEdge și utilizate ulterior pentru simulări virtuale de conducere automatizată. Cu privire la prelucrarea acestor cantități vaste de date, în special platforma CAEdge oferă un mediu de dezvoltare performant care susține toate etapele dezvoltării sistemelor de conducere automate și autonome, de la colectarea și procesarea informațiilor, de la senzori, până la gestionarea datelor, modelul de instruire și simulare virtuală a actualizărilor de software a vehiculului. Asta înseamnă că pașii individuali de dezvoltare, ce presupuneau câteva săptămâni datorită muncii implicate în transferul de date și algoritmi de instruire, pot fi acum finalizați în doar câteva ore. Acest lucru este posibil prin capacitatea de calcul scalabilă oferită de AWS, precum și prin învățarea automată (machine learning).

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Cerere de fonduri europene pentru Drumul Expres Cluj – Dej

Drulă: Stațiile de încărcare sunt o cerință pentru autostrăzile finanțate prin PNRR

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Flotă verdeIndustrie auto

Volkswagen va dezvolta o mașină electrică de 20.000 de euro, începând din 2027

Volkswagen a dat ”undă verde” producerii unei mașini electrice entry-level, la un...

continental
Industrie auto

Compania Continental implementează pentru mașină sistemul inovativ de calcul avansat (HPC) inter-domeniu

Continental anunță implementarea unui sistem de calcul avansat inter-domeniu (HPC – High...

Bosch
Industrie auto

Bosch a înregistrat, anul trecut, o performanță stabilă în România în ciuda incertitudinilor pieței

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul...

Turcia
Industrie auto

Și Turcia își dorește o fabrică de vehicule electrice produse de un constructor auto din China

După Italia, Spania și Ungaria, și Turcia a inițiat discuții cu mai...