Continental România a investit peste 130 de mil. euro în 2015

Continental România anunţă ca a investit anul trecut peste 130 de milioane de euro în activităţile de pe piaţa locală, în special pentru tehnologii de vârf, clădiri noi şi software. ccontinental

Potrivit directorul general al companiei, Dr. Christian von Albrichsfeld, aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului.

Christian-von-Albrichsfeld-Continental-floteautoEchipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil. Echipa AUTOSAR din România dezvoltă platforme software pentru clienţi importanţi din întreaga lume. O gamă largă de maşini este echipată cu anvelope produse în România şi cu produse ContiTech România, precum curele de transmisie, sisteme de ventilaţie, ţevi de aer condiţionat şi furtunuri pentru turbocompresoare. Calitatea este prioritatea noastră şi suntem mândri de premiile primite în ultimii doi ani de la Ford România şi Automobile Dacia“, a explicat Christian von Albrichsfeld.

Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

Anica-Stoica-Continental-floteautoEchipa Continental România numără 16.500 de persoane, anul trecut fiind angajaţi 1.500 de noi salariaţi.În acest an avem poziţii deschise atât pentru muncitori, cât şi pentru absolvenţii de facultate şi inginerii cu experienţă în domeniul automotive şi software, pe care vrem să îi angajăm în centrele de cercetare şi dezvoltare şi în fabricile din ţară. Vom continua să primim în echipă proaspeţi absolvenţi de şcoală profesională pe care îi angajăm în unităţile de producţie. În condiţiile în care piaţa se dezvoltă în aceeaşi direcţie, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane şi în acest an“, a adăugat Anica Stoica, directorul de personal în cadrul Continental România.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 de angajaţi şi îşi va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 208.000 de angajaţi în 55 de ţări.

 

 

Adaugati comentariu