Advertisement

Continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la 1 la 70 de linii de producție, de la 500 de mii la un volum de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control pe an și 1 miliard de euro vânzări, de la 1 la 3 clădiri de cercetare și dezvoltare, sunt doar câteva dintre reperele cheie evidențiate în evenimentul aniversar care a avut loc la sediul Continental Sibiu în prezența autorităților locale, partenerilor de afaceri, instituților de învățământ, precum și a liderilor globali și locali ai Continental.

„De-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor. Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii – pentru oameni, afaceri și comunitate – acum și în viitor”, declară Sonok Rivetto, Director General al Continental Sibiu.

Investiții noi

Astăzi, compania a marcat oficial începerea lucrărilor la noul modul de producție – cel de-al 7-lea, cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro. O parte din investiție va fi acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Continental

Modulul 7 va avea o suprafață de peste 15000 m². Din această suprafață, 6500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantina locației. Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor. Începerea producției, în primăvara anului 2026.

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori, vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din întreaga lume, totul într-o fabrică modernă, cu tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

Un oraș pentru oraș – 20 de ani, 20 de fapte bune

Parteneriatele cu mediul educațional și formarea talentelor au un rol esențial la Continental Sibiu. În ceea ce privește universitățile, compania este implicată activ în parteneriatele strategice cu Universitatea “Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, precum și în colaborări de impact cu universitățile din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Pitești. Totodată, cu peste 150 de elevi care învață în prezent în clasele Continental, în cadrul Liceului Tehnologic „Independența”, al Colegiului Tehnic Energetic, al Liceului Tehnologic „Avram Iancu”, Continental Sibiu continuă povestea de succes a învățământului dual din județ.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

 

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

 

Aproape 47.000 de vehicule au fost finanțate, anul trecut, în leasing financiar

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ContiTech
Industrie auto

Continental are la Timișoara unul dintre cele mai mari laboratoare de testare ContiTech din Europa

Compania de tehnologie Continental a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație...

baterii
Industrie auto

Inovații tehnologice: Baterii pentru mașini electrice care se încarcă în mai puțin de 5 minute și durează 1 milion de km

Bateriile sunt Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice: încărcarea durează mult, au...

litiului
Industrie auto

Mercedes și Stellantis sunt în discuții cu Serbia pentru a investi în procesarea litiului și în producția de baterii

Mercedes-Benz Group AG și Stellantis NV sunt în discuții cu Guvernul de...

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...