Advertisement

Continental
Home Piaţa auto Industrie auto Continental face noi pași către unități de producție sustenabile

Continental face noi pași către unități de producție sustenabile

În concordanță cu ambiția de sustenabilitate a Continental, sectorul de grup ContiTech a făcut următorii pași concreți pentru transformarea propriilor facilități de producție în fabrici durabile.

ContiTech a instalat recent un nou sistem de panouri fotovoltaice la Timișoara. Alte locații din cadrului grupului vor întreprinde același tip de acțiuni în lunile următoare. De asemenea, la nivelul sectorului de activitate au fost alese trei centre de producție care să identifice, în cadrul unui proiect pilot la nivel global, cea mai bună abordare pentru producția neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

„Fiecare dintre facilitățile noastre se confruntă cu propriile provocări specifice în atingerea producției verzi până în 2040 cel târziu”, a declarat Claus-Peter Spille, Senior Vice President Operations la ContiTech. „Prin proiectele pilot, oferim locațiilor noastre un model comprehensiv despre cum să implementeze într-o manieră sistematică metoda de management de mediu în cadrul ariei de producție din locația lor”.

„Sustenabilitatea este atât o oportunitate imensă, cât și un factor decisiv pentru inovație. Ca primă- alegere pentru soluții bazate pe materiale în industrii variate, suntem dedicați să abordăm direct provocările cu care se confruntă lumea noastră”, a continuat Philip Nelles, membru al Consiliului Executiv al Continental pentru ContiTech. „Pașii noștri recenți către operațiuni de producție ecologice, făcuți împreună cu partenerii noștri de-a lungul lanțului valoric, demonstrează că reducerea impactului schimbărilor climatice reprezintă angajamentul nostru ferm în acest sens, o sarcină în care suntem puternic angajați”.

Continental

Extinderea producției de energie fără emisii

Sistemul de panouri fotovoltaice instalat de curând la Timișoara este așteptat să producă aproximativ 930 MWh anual de electricitate fără emisii. După Timișoara, unde compania produce furtunuri pentru sistemele termice ale mașinilor și curele de transmisie, locațiile din Subotica (Serbia), Szeged (Ungaria), Wagrowiec (Polonia), Weissbach (Germania), Changzhou (China), Kalyani (India) și Chihuahua (Mexic) au aprobare pentru propriile proiecte de panouri fotovoltaice și vor instala sistemele respective în lunile următoare. ContiTech se așteaptă cu aceste instalații la o generare anuală de 5900 MWh de electricitate, ceea ce reprezintă consumul de energie electrică a 2950 de gospodării din Germania.

Unități pilot în Canada, Germania și China pentru a atinge neutralitatea CO2 până în 2030

În plus, ContiTech a ales trei locații, Changzhou (China), Granby (Canada) și Dannenberg (Germania), ca locații participante în programul pilot pentru operațiuni ecologice. Succesul lor, bazat pe măsuri și activități concrete, va oferi îndrumare celorlalte fabrici din ContiTech cu privire la modul în care să implementeze măsuri similare pentru a opera neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 cel târziu. „Fiecare fabrică din fiecare regiune operează în condiții unice, deci nu ne putem aștepta ca o abordare de succes dintr-o locație să poată fi pur și simplu replicată în alta”, a explicat Claus-Peter Spille. „Dar cu aceste trei proiecte pilot, suntem convinși că vom găsi cele mai bune practici adaptate pentru fiecare regiune, care pot fi apoi implementate și adaptate la celelalte fabrici”, a continuat acesta.

Obiective ambițioase de sustenabilitate pentru unitățile de producție

Pentru a face din fiecare unitate de producție din lume o fabrică verde, Continental și-a propus ținte clare în ceea ce privește managementul de mediu în zona de producție. Până în 2030, compania dorește să-și reducă consumul de energie cu 20%, să crească și cota de recuperare la 95% și să scadă generarea deșeurilor cu 2% în fiecare an. În plus, Continental își propune să reducă prelevarea de apă cu 4% în zonele cu risc ridicat de apă și cu 2% în zonele cu risc moderat de apă, toate în raport cu vânzările.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

FORD TRANSIT CUSTOM. Ford Pro revoluționează productivitatea

Impozitul minim pe profit la nivel global se aplică în România începând cu 2024

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...