Advertisement
Pietroasele - Buzău
Home Infrastructură Constructor desemnat pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău. Licitația a fost contestată de patru ori

Constructor desemnat pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău. Licitația a fost contestată de patru ori

Asocierea de constructori turci Nurol Inşaat – Makyol a fost desemnată, din nou, câştigătoarea contractului pentru construcţia lotului 3 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău, a anunțat, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Luni, 23.10.2023, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispoziţiile Deciziei CNSC nr. 1506/C9/1490/03.07.2023, rămasă definitivă prin Hotărârea Civilă nr. 367/06.10.2023, pronunţată în dosarul nr. 4856/2/2023 de către Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a comunicat noul rezultat al procedurii de atribuire a contractului Execuţie Lucrări Autostrada Ploieşti – Buzău, LOT 3, Pietroasele – Municipiul Buzău, km 49+350 – km 63+250. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret A.S. (lider) – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S., cu preţul de 1.093.470.823,76 lei fără TVA”, a transmis CNAIR.

Durata de execuţie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertată conform factorului de evaluare este de 10 ani.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km şi include construcţia a 8 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.

Sursa de finanţare este asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, se arată în documentul citat.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, licitaţia pentru acest lot al A7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori.

„Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a mai fost desemnată câştigătoarea acestui contract în urmă cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestaţii, Lotul Pietrosele – Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul”, a precizat Cristian Pistol.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

UniCredit Bank a fuzionat cu Alpha Bank România

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest își înverzește flota cu 6 hibride

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...