Constantinescu, ASF: Nu există clienţi cu risc ridicat

Potrivit vice-preşedintelui ASF Cornel Coca Constantinescu, până în prezent, pe piaţa RCA, nu au fost raportaţi clienţi cu risc ridicat.„Astăzi, nu avem niciun client cu risc ridicat. Nu avem oferte peste nivelul tarifului de referinţă plus factorul N, de 36%. Ce arată lucrul acesta? Arată că mecanismul nu s-a declanşat pentru că ofertele nu sunt ridicate. Deci eu cred că problema care exista în piaţă nu era data de clientii cu risc ridicat, ci in piata au aparut distorsiuni ca urmare a mult mai multor factori”, a explicat oficialul ASF.

Printre aceşti factori, oficialul ASF a amintit de cererea mare din piaţă în momentul în care Astra şi Carpatica erau în situaţii de faliment, ambele însumând peste două milioane de clienţi RCA.

„Oamenii aceia au venit să cumpere RCA. A existat o supra-cerere. Reacţia ofertei care a fost? A fost pe măsură, din păcate. Pe de altă parte, cred că Legea RCA era o lege veche, nu era o lege adaptată momentului pe care îl trăim astăzi”, a spus vicepreşedintele ASF.

Adaugati comentariu