Consitrans va proiecta traseul primelor 3 sectoare din Siret Expres

Societatea Consitrans va realiza documentaţiile tehnice pentru primele trei tronsoane din drumul expres DX 5 Siret Expres, şi anume Ploieşti - Buzău, Buzău - Focşani şi Focşani - Bacău.
Satu Mare - Oar

Contractul pentru sectorul Focşani – Bacău a fost semnat cu CNAIR săptămâna trecută şi prevede elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru execuţia lucrărilor.

Pentru tronsonul Focşani – Bacău, Consitrans a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei în august 2018, iar semnarea contractului are loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii la CNSC sau la Tribunalul Bucureşti şi după emiterea unor decizii definitive.

Valoarea contractului este de 20,123.milioane de lei fără TVA, iar durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului.

Pentru tronsoanele Ploieşti – Buzău şi Buzău – Focşani, CNAIR a semnat contractele cu Consitrans în cursul lunii septembrie, acestea având o valoare de 12,278 milioane de lei, şi, respectiv, 13,933 milioane de lei.

Contractele vor fi finanţat din atât din fonduri europene obţinute în cadrul POIM 2014-2020, cât şi fonduri bugetare.

Tronsonul Focşani – Bacău face parte din drumul expres – DX5 Siret Expres, care va realiza o legătură rapidă între Muntenia şi Moldova

DX 5, cu o lungime de 329 km, va fi realizat din patru tronsoane: Ploieşti-Buzău; Buzău-Râmnicu Sărat-Focşani; Focşani-Mărăşeşti-Adjud-Bacău şi Bacău-Roman-Paşcani.

De aici se vor desprinde alte două tronsoane, în lungime totală de 120 km, Paşcani-Vereşti-Suceava şi Suceava-Siret-graniţa cu Ucraina.

Impreuna cu sectorul Bucuresti-Ploiesti, parte din Autostrada A3 Transilvania, viitorul drum expres va completa ruta Coridorului 9 Pan European pe teritoriul românesc.

Adaugati comentariu