Consitrans va elabora documentaţia pentru Focşani – Bacău

Compania Consitrans va elabora Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru drumul de mare viteză Focşani – Bacău, unul dintre cele patru tronsoane în care este împărţit drumul expres DX5 Ploieşti – Paşcani.document

Valoarea contractului este de 20.123.408,52 lei fără TVA, în cadrul licitaţiei organizate de CNAIR, Consitrans obţinând un punctaj total de 100 puncte, din care 30 de puncte pentru componenta financiară şi 70 de puncte pentru componenta tehnică.

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după soluţionarea tuturor contestaţiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. Precizăm că pentru celelalte 3 tronsoane, respectiv Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Bacău – Paşcani, nu au fost depuse contestaţii în termenul legal după anunţarea câştigătorilor”, a anunţat CNAIR.

Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia.

Realizarea contractului presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic pentru drum de mare viteză care leagă municipiul Focşani de municipiul Bacău, inclusiv conexiunea cu drumul de mare viteză Buzău – Focşani, cu Varianta de Ocolire a municipiului Bacău şi cu drumul de mare viteză Bacău – Paşcani.

Lungimea estimată a tronsonului de drum este de 110 km.

Tronsonul face parte din drumul de mare viteză Ploieşti – Paşcani care este împărţit în 4 loturi: Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani, Focşani – Bacău, Bacău – Paşcani.

„Acesta este un prim pas important pentru construirea drumului de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova. Cele 4 contracte, în baza cărora se va elabora atât Studiul de Fezabilitate, cât şi Proiectul Tehnic, vor permite după finalizare, scoaterea la licitaţie direct a contractelor de execuţie pentru acest drum de mare viteză”, au conchis reprezentanţii CNAIR.

 

 

Adaugati comentariu